Archive for 2011

Kerstprojectje

december 22, 2011 - 7:32 pm No Comments

De kerstvakantie… gezellig eten met de familie, onder de kerstboom zitten, pakjes uitpakken….
Of in mijn geval: De Kerstsessie! Met “Ellie the Voices” gaan we dit jaar de tent op de kop zetten!
Maar ik heb ook 2 weken vakantie met kerst. Tijd voor weer een nieuw projectje. Laatst heb ik voor een prikkie een defecte soundcity top gekocht. Deze ga ik ombouwen naar een Hiwatt DR103. Ik probeer hierbij zoveel mogelijk NOS (new old stock) onderdelen te gebruiken. Tot dusver lukt dat aardig.

Links zie je een oud Sound City chassis (PA120) met 2 partridge trafó’s. Aan de linkerkant liggen NOS daly en plessey elco’s en op de voorgrond een assortiment philips/mullard mustard signaal condensatoren. Ook heb ik NOS arrow switches gevonden. De faceplate is een replica, maar wel van het juiste 5 laags traffolyte materiaal waarvan de originele ook gemaakt zijn. Ik ben nog op zoek naar een aantal onderdelen, maar het belangrijkste heb ik allemaal. De turretboards laat ik maken door een gast in de US die ze van het originele materiaal maakt.

Aanvankelijk was ik van plan het cabinet zelf te maken, tot ik op 2dehands.nl een oude afgeragde hiwatt top zag staan. Volgens de verkoper bijna niks meer van te maken, maar dat valt gelukkig reuze mee. De vorige eigenaar heeft de tolex met een schuurmachine verwijderd en daarna de multiplex gelakt. De randjes moeten iets bijgewerkt worden omdat ze niet meer mooi recht zijn, maar dan kan er nieuwe tolex op. De voor en achterplaat laat ik zoals ze zijn. Ze hebben hier en daar wat beschadigingen, maar dat hoort erbij.
 

Hiwatt fixen

oktober 5, 2011 - 10:16 am No Comments

Zomervakantie is weer voorbij, en de stereo amp is nog niet klaar…
Tussen de Pink Floyd Sound optredens door heb ik namelijk een ander projectje wat af MOET!
Mijn oude Sound City L100 mark3 buizentop had ik al cosmetisch omgebouwd naar een Hiwatt. De laatste tijd merkte ik dat de sound erg dof en dood was. Niet zo sprankelend helder als mijn andere Hiwatt (DR504 1977) Hoog tijd dus om hem maar eens om te bouwen naar Hiwatt DR103 specs. Gelukkig gebruiken de Sound City en Hiwatt dezelfde chassis, transformators, buizen en layout. Dus was het een kwestie van weerstandjes, condensatoren en kabels vervangen. Toch weer een paar dagen mee bezig geweest.
Zie hier het resultaat van binnen:
Er is nog een klein probleem met het “biasvoltage” maar zodra dat gefixed is, moet hij er weer tegen kunnen!!!

 

 

 

 

 

Hier een foto van beide “Hiwatts” op de werkbank.
Links een originele ’77 DR504 50watt (met vervangen powertrafo), rechts een ’69 Sound City L100 Mark3 100watt omgebouwd naar Hiwatt specs 

Stereo buizen versterker

juli 26, 2011 - 6:52 pm No Comments

Zomervakantie… tijd voor een nieuw project.
Ik heb voor een prikkie een marshall 9005 series poweramp op de kop weten te tikken.
Dit zijn 2 JCM800 eindtrappen naast erlkaar, goed voor 2x 50W.
Aangezien ik al bezig was met een preamp project, leek het me wel leuk om deze 2 te combineren.

Het wordt nog een uitdaging om alles in één versterker top te krijgen. Hieronder alvast een voorproefje van het ontwerp van het front paneel.

De 2 “groene ogen” zijn 6E5 “magic eye” buizen, deze moeten het level voor links en rechts gaan aanduiden.
De preamp wordt een Alembic F2-B. Deze heb ik inmiddels al in elkaar geknutseld:

 

 

 

 

 

 

Stay tuned voor updates!

Update GEAR pagina

juli 20, 2011 - 7:57 am No Comments

Ik heb zojuist de eerste gitaar en versteker toegevoegd aan de gear pagina!
– Epiphone Emperor Regent
– Ampro “Champ”
Langzaam maar zeker zal ik op deze pagina de verschillende setups die ik gebruik beschrijven. Kijk dus even geregeld of er iets nieuws bij staat!

Vakantie…

juli 11, 2011 - 3:48 pm No Comments

De zomervakantie is voor de scholen alweer begonnen! De gitaarlessen gaan nog door tot augustus, daarna is er vakantie. Vanaf maandag 4 september starten de lessen weer. Voor studiowerk of band boekingen kun je in de vakantie wel bij me terecht.
Wat ga ik in de vakantie allemaal doen? Lowlands! De laatste keer dat ik geweest ben was 2001.. Ben benieuwd of er de laatste 10 jaar veel veranderd is.
Na Lowlands was ik van plan om samen met Eveline richting Italië te trekken. En in het bijzonder Pompei. Met The Pink Floyd Sound spelen we aardig wat nummers van “Live in Pompei”. Toch maar eens ter plekke gaan kijken en “the vibe” proberen te voelen.

Maar eerst is er Tispelpop!
31 juli moet ik daar spelen met Les Djinns. (Pietersplein, Roggel) We zijn op het moment flink aan het repeteren om een showtje van zo’n 45 minuten neer te kunnen zetten. Na Tispelpop gaan we wellicht de studio in om een aantal nummers op te nemen.
Stay tuned voor meer actie op dit blog deze zomer! 
fijne vakantie!
Len