Archive for december, 2011

Kerstprojectje

december 22, 2011 - 7:32 pm No Comments

De kerstvakantie… gezellig eten met de familie, onder de kerstboom zitten, pakjes uitpakken….
Of in mijn geval: De Kerstsessie! Met “Ellie the Voices” gaan we dit jaar de tent op de kop zetten!
Maar ik heb ook 2 weken vakantie met kerst. Tijd voor weer een nieuw projectje. Laatst heb ik voor een prikkie een defecte soundcity top gekocht. Deze ga ik ombouwen naar een Hiwatt DR103. Ik probeer hierbij zoveel mogelijk NOS (new old stock) onderdelen te gebruiken. Tot dusver lukt dat aardig.

Links zie je een oud Sound City chassis (PA120) met 2 partridge traf√≥’s. Aan de linkerkant liggen NOS daly en plessey elco’s en op de voorgrond een assortiment philips/mullard mustard signaal condensatoren. Ook heb ik NOS arrow switches gevonden. De faceplate is een replica, maar wel van het juiste 5 laags traffolyte materiaal waarvan de originele ook gemaakt zijn. Ik ben nog op zoek naar een aantal onderdelen, maar het belangrijkste heb ik allemaal. De turretboards laat ik maken door een gast in de US die ze van het originele materiaal maakt.

Aanvankelijk was ik van plan het cabinet zelf te maken, tot ik op 2dehands.nl een oude afgeragde hiwatt top zag staan. Volgens de verkoper bijna niks meer van te maken, maar dat valt gelukkig reuze mee. De vorige eigenaar heeft de tolex met een schuurmachine verwijderd en daarna de multiplex gelakt. De randjes moeten iets bijgewerkt worden omdat ze niet meer mooi recht zijn, maar dan kan er nieuwe tolex op. De voor en achterplaat laat ik zoals ze zijn. Ze hebben hier en daar wat beschadigingen, maar dat hoort erbij.