Bands

Len David gitaarles Roggel Limburg

Les Djinns (2011-2019)


Djinns zijn onzichtbare geesten, die verschillende gedaantes kunnen aannemen.
Les Djinns nemen je op een donkere nacht mee voor een ongemakkelijke boottocht; of je nu wil of niet.
De bemanning – bestaande uit Franky Gomez (drums), Len David (gitaar), Joris Schreurs (bas, toetsen) en Ruud Versteden (vocals) – voert je over een onrustige oceaan van psychedelische, vintage rock langs afgelegen eilandjes van blues, jazz en electro. Sferisch en toch swingend; slim, maar ook sexy. Jim Morrison op kroegentocht met Roger Waters. Shake ‘em beat bones!

www.lesdjinns.nl
www.facebook.com/lesdjinnsmusic

Hier 2 nummers van Les Djinns: “Shadows” en “Like It”

Top

The Pink Floyd Sound (2007-heden)

Weer een project dat begonnen is in het SJOR! Met een aantal muziekvrienden, waaronder een paar Pink Floyd fans, zijn we gaan repeteren voor een éénmalig optreden in het Sjor. 22 september 2007 vond deze show plaats. Na lovende reacties te hebben ontvangen, hebben we besloten om ermee door te gaan. In 2008 speelde we in de Oranjerie een grote show. In 2009 een nog grotere show in het MECC waarbij dvdopnames zijn gemaakt. In 2011 zijn we begonnen met onze eerste theatertour door het hele land. In december staat er zelfs een tourtje door Engeland op de planning. Check onze website en kom een keer naar ons kijken en luisteren!

Saucerful of Secrets tour 2011:

Website: www.pinkfloydsound.nl

Videoclip: Have A Cigar

Top

The Dreamstealers (2005-2010)

Vanaf 2004 ben ik Arno Guveau gaan begeleiden op elektrische gitaar. Als duo heette we “Guveau”. In 2005 hebben we een album opgenomen met bassist Coen van Dam. De Dreamstealers waren geboren!  Bij de cd-presentatie in het SJOR in roggel heeft Stevie Ann nog een nummertje met ons meegezongen! Met de Dreamstealers hebben we flink wat optredens gehad, waaronder het Ollin Kan festival in Mexico City. Hoewel ik af en toe nog samen met Arno op het podium sta, zijn we in 2010 met de Dreamstealers gestopt.

Audio: Free

Top

Bob Weston & the Dreamstealers (2008)

In 2008 hebben we met de Dreamstealers een plaat opgenomen met ex Fleetwood Mac gitarist Bob Weston. Bob heeft in 1972 en 1973 bij Fleetwood Mac gespeeld. Gedurende 2 weken zijn we bezig geweest met het opnemen en produceren van een album voor Bob.
Bij de opnames fungeerde ik als 2e gitarist, en speelde ritme partijen, en heb ik achtergrondvocals ingezongen.
De plaat zou fantastisch worden… Helaas is hij door conflicterende belangen nooit uitgekomen. Een aantal nummers zijn gelukkig wel bewaard gebleven.

Audio: Hellhounds

Top

Stevie Ann (2005-2007)

In 2005 ben ik met mijn studie gestopt om fulltime muzikant te worden. Dit omdat ik de kans kreeg om in de begeleidingsband “The Dreamstealers” van Stevie Ann te spelen. Het begon met een aantal clubshows door het hele land. Er volgenden flink wat radio promo’s bij Edwin Evers, Coen en Sander, maar ook televisieopnames zoals “Top of the Pops” In het najaar van 2006 hebben we een theatertour gedaan waar ook live opnames van zijn gemaakt. Een aantal nummers hiervan zijn op de cd “Live & Acoustic” terecht gekomen. Ook op “Old Bricks” is mijn gitaarpartij nog te horen.
Na de theatertour 2006/2007 zijn we met de Dreamstealers als begeleidingsband gestopt om ons te focussen op eigen werk.

Stevie Ann bij TOTP:

Top

Little Deuce Coupe (2003-2009)

Ook dit bandje begon op de kerstsessie! Samen met Roel Verkoelen en Hans van de Heyde besloot ik een setje onvervalste Rockabilly neer te zetten. Voornamelijk covers van Brian Setzer en The Paladins vulden het repertoire. Roggel kermis 2009 was ons laatste optreden bij “Café Ton van de Bekker met Gemma” Wie weet betreden we in de toekomst nog eens samen het podium!

Top

Lenn (1997-2003)

1996: Ik kreeg van Huib Levels (mijn gitaardocent) de vraag of ik met een groep mensen wilde meespelen op de kerstsressie in Roggel.
Aangezien ik nog nooit op een podium had gestaan, leek mij dit erg leuk. In deze groep zaten onder andere Femke van de Laar en Carlo den Heijer. Na de kerstsessie hebben Femke en Carlo mij gevraagd om samen met hun een bandje te beginnen. Roel Verkoelen werd er ook bijgevraagd. Aanvankelijk speelde we covers van Tori Amos, maar al gauw gingen we eigen nummers schrijven.
Tot 2003 hebben we in verschillende radio programma’s gespeeld waaronder “BNN for Live” en “Isabelle”

Audio:  Piece of Silence

Top