Gitaarles

Len David gitaarles Roggel Limburg

 

In den beginne….

Ik ben in 1991 op 9 jarige leeftijd begonnen gitaarles te volgen. Mijn gitaardocent Huib Levels heeft mij gedurende 10 jaar klaargestoomd voor een carrière als gitarist. In 2006 ben ik gestopt met mijn studie animatie aan de kunstacademie om te gaan spelen met Stevie Ann. Optredens vonden vooral in het weekend plaats, dus door de week veel vrije tijd! Een vriend van me vroeg of ik hem gitaarles kon geven  en zo is het begonnen. Het nieuws verspreidde zich als een lopend vuurtje en binnen een paar weken had ik 10 leerlingen. Nu, ruim 5 jaar later geef ik gitaarles op maandag, dinsdag en woensdag aan zo’n 35 leerlingen uit Roggel, maar ook uit andere dorpen in midden Limburg.

 

Lesopvatting

Iets leren doe je alleen als je er plezier in hebt… Daarom draait mijn lesmethode om het gemotiveerd houden van de leerling. Je mag zelf liedjes uitkiezen die je wilt spelen. Natuurlijk zorg ik ervoor dat het niveau goed aansluit bij je vaardigheid. Als gitaardocent ben ik er om te begeleiden. Door thuis voldoende te oefenen ga je de techniek pas echt beheersen.
Spelen op het gehoor vind ik ook zeer belangrijk. In een band-situatie ren je niet met bladmuziek heen en weer tussen bassist en drummer, je wilt je ideeën direct kunnen laten horen. Een gitarist moet uiteindelijk liedjes zelf kunnen uitschrijven, alleen door te luisteren naar de muziek.
Om de motivatie erin te houden zijn de lessen individueel. Zo kan ik het lesprogramma helemaal toespitsen op de leerling. Af en toe krijg ik het verzoek om les per tweetal te geven. Dit zal mogelijk zijn, maar zodra de niveaus uit elkaar gaan lopen, is het toch verstandig om individueel gitaarles te nemen.

 

Vooropleiding?

Hoewel een vooropleiding in muziek handig kan zijn, is het zeker niet nodig! Bij gitaar spelen maken we gebruik van tabulatuur schrift. Dit is heel snel aangeleerd. Notenschrift hoef je dus niet te kennen. Ook het leren herkennen van akkoordwisselingen, maatsoorten en ritmes komt in de les aan bod.

 

Praktische informatie

Een les duurt 25 minuten en kost €20,-
(voor leerlingen boven de 21 jaar komt hier BTW bij)
Geinteresseerden bied ik geheel vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan.
Voor meer informatie kun je contact met me opnemen via het contactformulier.